Skip to main content

Esperanto-Tago en la kataluna

|ca|de|en|es|fa|fr|it|nl|pl|pt|ru
Per al dia de l'esperanto, el 15 de desembre del 2008, vos proposem a tots els que teniu blogs que escrigueu articles bilíngües: un en la vostra llengua materna/nacional i l'altre en la llengua internacional esperanto. L'article ha de tractar els problemes lingüístics al món des del punt de vista de la vostra regió, ciutat o país. L'objectiu és engrandir el coneixement públic de les problemàtiques de la comunicació al segle XXI, incloent-hi: la manca de comunicació, els malentesos a causa d'una mala traducció, la pèrdua de llengües minoritàries i de les identitats culturals dels pobles, els costos milionaris dels serveis de traducció, etc... Je la Esperanto-Tago, la 15a de decembro 2008, ni proponas ke blogistoj ĉie verku afiŝon por sia blogo kiu estas dulingva, en sia denaska/nacia lingvo kaj en la Internacia Lingvo Esperanto. La afiŝo diskutu lingvajn problemoj de la vidpunkton de la hejmo, urbo, lando, aŭ regiono. La celo estas pligrandigi la publikan ekkonon de la defioj de lingvo je la 21a jarcento, inkluzive: manko de komunikado, miskompreno, perdo de minoritataj lingvoj kaj kultura identeco, alta kosto de tradukaj servoj, ktp.
 
Torna després ací, a aquest mateix lloc, per tal de veure noves informacions sobre com participar, i podràs aconseguir imatges i logos per anunciar la teua intenció de participació, podràs aconseguir recursos per a que els no-esperantistes els puguen fer servir per tal de traduir els seus articles a l'esperanto, açò posarà en contacte esperantistes amb no-esperantistes ajudant en la traducció abans del Dia de l'Esperanto, i també hi ha una llista que conté tots els articles ordenats per regions per a que els pugues cercar fàcilment. També mantindrem una llista de correu per tal de coordinar-nos. Revenu poste por novaj informoj pri kiel partopreni, inkluzive, ret-bildoj kaj ret-butojn por reklami vian pretecon partopreni, rimedoj kiujn ne-esperantistoj povas uzi por provi traduki sian afiŝon mem en Esperanton, plenumilon kiu parigos ne-esperantistoj kun esperantistoj por helpi je la tradukadon antaŭ Esperanto-Tago, kaj listo kiu enhavos ĉiujn afiŝon laŭ regiono por facile trovi ilin. Ni starigis epoŝtliston por kunordigi nin.

by limako

Contact us / Kontaktu Nin

Contact Us / Kontaktu Nin: eusa@esperanto-usa.org

Landa Kongreso * 2017 June 30 - July 3 * Annual Congress

EO Esperanto: La Landa Kongreso 2017 okazos en Raleigh, Nord-Karolino, Usono, 2017 ekde la 30-a de junio ĝis la 3-a de julio, 2017.
Retpaĝaro: https://landakongreso.org
Por aliĝi, vidu: Aliĝilo

EN English: The Annual US Esperanto Congress 2017 will be in Raleigh, North Carolina, USA, Jun 30 - July 3, 2017.
Website: https://landakongreso.org
To sign up, see: Registration

NASK * 2017 jul 4 - 13 * Summer Courses

EO Esperanto: La bonega kursaro NASK - Nord-Amerika Somera Kursaro okazos de la 4-a de Julio ĝis la 7-a de Julio ĉe Raleigh, Norda Karolino, ĉe la Universitato William Peace. Por vidi pli da detaloj aŭ aliĝi, klaketu ligilon NASK.

EN English: The excellent North American Esperanto Summer Courses (NASK), will be happening from July 4 to 13th, at William Peace University, in Raleigh, North Carolina. To see more details or sign up, click on NASK.

Premium Drupal Themes by Adaptivethemes